Mediji o nama

Jadranka Vrhovec iz Križevaca i Stjepan Sviben iz Kutine Naj-poduzetnica 2021 i Naj-poduzetnik 2021 u Hrvatskoj

Autor: Prigorski kaj

“Moj proizvod Cro Fog sterilizator na žični, a posebno najnoviji izum batreijskog uređaja, s baterijom velike snage za dugotrajan rad jedinstven je u svijetu.”

Stjepan Sviben

U cilju poticanja održivosti, inovativnosti i tržišne angažiranosti dodijeljene drugu godinu za redom nagrade Centra poduzetnica

Drugu godinu za redom Centar poduzetnica (nekadašnji Ženski poduzetnički centar) po aktivnostima koje provodimo najveća, te po članstvu, najbrojnija nevladina i nepolitička asocijacija ne samo Hrvatske, nego i jugoistočne Europe, koja okuplja više od 2.300 članica i članova – vlasnica i vlasnika tvrtki i obrta, ali i svih onih koji to žele postati u ovom dijelu Starog kontinenta, uručit će nagrade za predan rad, inovativni tržišni angažman Naj-poduzetnici i Najpoduzetniku Hrvatske 2021.

Ove godine iznimno zbog pandemijskih uvjeta te općenito nemogućnosti veće interakcije poduzetnica i poduzetnika, Ocjenjivački sud Centra poduzetnica jednoglasno je izabrao Jadranku Vrhovec i Stjepana Svibena za Naj-poduzetnicu 2021 i Naj-poduzetnika 2021., na temelju aktivnosti i rada u proteklim izazovnim Covid 19 vremenima.

Globalno, ali posebice i domaće poduzetništvo prolazi izrazito teško razdoblje održavanja uposlenosti te profitabilnosti, a tri lockdowna svakako su dovela do izrazito kritičnog razdoblja u održivosti poslovanja. Iako uvijek prilagodljivi i „žilavi“ na nepovoljne tržišne uvjete, hrvatske poduzetnice i poduzetnici, ovog puta doista imaju vrlo izazovan zadatak preživljavanja i tržišne održivosti u čemu im Naj-poduzetnica i Naj-poduzetnik Hrvatske 2021 trebaju biti svojim primjerom, inovativnošću, kreativnošću i tržišnim angažmanom.

Prema prosudbi Ocjenjivačkog suda na čijem je čelu Zrinka Peharec, predsjednica Centra poduzetnica, za 2021. godinu Naj-poduzetnica 2021 je Jadranka Vrhovec iz Križevaca, dok je Naj-poduzetnik 2021. Stjepan Sviben iz Kutine.

Osim što svi zajedno prolazimo kroz iste uvjete rada koje nam je nametnula nikako predvidiva pandemija, koja se proteže već na drugu godinu poslovanja, pratili smo i poduzetnica i poduzetnike u Lijepoj našoj, kako se snalaze i kako su se prilagodili novonastalim uvjetima. Naša pobjednica i pobjednik ovih vrijednih nagrada pokazali su iznimnu spretnost snalaženja i nuđenja specifičnih roba i usluga koje tržište u ovim uvjetima želi i treba. Čestitamo im i želimo da je ova nagrada potvrda svega vrijednoga što poduzimaju i ostvaruju te poticaj za sve nadolazeće uspjehe – dodaje Zrinka Peharec, predsjednica Centra poduzetnica.

Prošle godine prestižnu nagradu Naj-poduzetnica dobila je Bernarda Cecelja, inovatorica, poduzetnica, ali prije svega iznimno društveno angažirana humanitarka, dok je u 2020. godini nagrada otišla u ruke Naj-poduzetniku mladom vlasniku drvne proizvodnje Vu Creator Josipu Salaiću iz Tovarnika. No, za razliku od protekle godine kada je ova po prvi puta inicirana nagrada dodijeljena na Kongresu poduzetnica 08. ožujka 2020. (kao posljednje poslovno okupljanje koje je okupilo više od 450 sudionica i sudionika prije prvog lockdowna), ove godine još se nisu ostvarili epidemiološki uvjeti za izravnu dodjelu nagrada nagrađenima.

Čim to dopuste epidemiološki uvjeti, nagrada će Naj-poduzetnici 2021 Jadranki Vrhovec te Naj-poduzetniku 2021. Stjepanu Svibenu biti uručena na B2B susretima poduzetnica Hrvatske planiranih ove godine u Varaždinskim Toplicama u organizaciji Centra poduzetnica.

No, pandemiji unatoč poduzetnica Jadranka Vrhovec raduje se svojoj nagradi, koju je s razlogom osvojila, bilježeći ne samo inovativan poduzetnički angažman, nego i iznimnu borbenost upravo u ovim gospodarski kriznim vremenima, koji su veliki izazov za realno tržište.

Nagrada koju mi dodjeljuje ugledni Centar poduzetnica za mene je do sada najznačajnije priznanje mojeg poduzetničkog uspjeha. I ne bilo kakvog, već ženskog. Ja sam žena koja je u  osobnom zdravstvenom izazovu i borbi s bolešću štitnjače pronašla inspiraciju i povod ulaska u poduzetničke vode i pokretanje proizvodnje hrvatskih suplemenata. Uz to, ja sam i samohrana majka. Ja po prvi puta sada primam nagradu iz ruku svojih kolegica poduzetnica, od kojih su mnoge prošle trnovit put sličan mome, da bi danas stajale na čelu svoje tvrtke ili proizvodnje i upravo ta činjenica ovu nagradu za mene čini najposebnijom. Ovo je za mene velika čast ali  i izazov i poticaj da u budućnosti brendova Jadrankina otopina i Jadrankina formula  još više podignem  ljestvicu kvalitete svojih proizvoda – izjavila je u povodu osvajanja titule i nagrade Naj-poduzetnica 2021. Jadranka Vrhovec, direktorica i vlasnica tvrtke JadroMel d.o.o. Križevci, 2017. godine pokrenula je u rodnim Križevcima vlastitu proizvodnju dodataka prehrani pod brendovima Jadrankina otopina i Jadrankina formula.

Naslovom Naj-poduzetnik 2021 kojim se „okitio“ Stepan Sviben, vlasnik i direktor tvrtke VEMAMEDIA d.o.o. iz Kutine, posebno je ponosan ovaj inovator i veliki kreativac, kojega su izazovna vremena pandemije nadahnula ne samo za nove proizvode i proizvodnju, nego i cijeli niz poduzetničkih rješenja s kojima bilježi uspjeh u državi i svijetu.

Ovaj po struci elektro-automatičar za proizvodne procese, već godinama proizvodi uređaje za zaštitu od komaraca, a sada je osmislio nekoliko univerzalnih profesionalnih i kućnih uređaja i mašina za dezinfekciju i sterilizaciju, koji se mogu koristiti i za razne druge svrhe primjerice zaštitu bilja od bolesti, zaštitu od insekata, komaraca i razne druge namjene. Ovim uređajima, a posebno najnovijim jedinstvenim izumom snažnog baterijskog sterilizatora za velike i male prostore, u vrlo kratkom vremenu, velikim učinkom, te s velikom lakoćom izvedbe sterilizira prostore i osigurava dezinfekciju, posebice sada kada je pandemija gotovo na svačijim vratima i nitko ne želi imati potencijalnu zarazu u svom zatvorenom prostoru.

Ono čega se svi bojimo danas – a to je zaraza virusom COVID 19, ja sam pretočio u izvanredan patent i lansirao ga na tržište. Prvo u proljeće 2020. domaćim kupcima, a u jesen 2020. s novim valom korona krize izašao sam i na globalno tržište. Moj proizvod Cro Fog sterilizator na žični, a posebno najnoviji izum batreijskog uređaja, s baterijom velike snage za dugotrajan rad jedinstven je u svijetu, ne samo zbog jednostavnosti uporabe i široke primjene na gotovo sve prostore, ali i vozila, nego i zbog mnogih dodatnih inovacija izvedbe prema želji kupaca, s raznim mogućnostima regulacije snage i kapaciteta, potrošnje materijala, zbog čega je danas Cro-Fog sterilizator s kojim već radi većina DDD firmi po Hrvatskoj i mnogi hoteli, ustanove i brojne firme, ne samo prvi takve vrste u svijetu, nego za sada i jedini. Drago mi je da je to prepoznato među mojim kolegicama i kolegama poduzetnicima koji su mi dali povjerenje ove divne nagrade Centra poduzetnica, te titula Naj-poduzetnica 2021 za mene znači u prvom redu i veliku odgovornost, ali i želju da se ne posustane u ovim izazovnim vremenima – kazao je nagrađeni Stjepan Sviben.

Nagrade Naj-poduzetnica 2021 Jadranki Vrhovec, te Naj-poduzetniku 2021 Stjepanu Svibenu bit će uručene vjerujemo vrlo brzo na B2B susretima poduzetnica Hrvatske ovog proljeća u Varaždinskim Toplicama, a sukladno pozitivnim epidemiološkim rezultatima suzbijanja pandemije. . . .

Zahvaljujemo na Vašoj medijskoj potpori radu Centra poduzetnica kao i nagrađenoj Naj-poduzetnici i Naj-poduzetniku 2021; za sve potrebne podatke u cijelosti Vam stojimo na usluzi

CROFOG MINI
CF300

Mali ručni uređaj za zaprašivanje komaraca. Naslijedio ga je CRO FOG mini CF200.